Jdi na obsah Jdi na menu

DRAZÍ FARNÍCI

DRAZÍ FARNÍCI
 
Na úvod mého slova přijměte, prosím, požehnání, které posílám všem, zvláště těm, kteří budou číst tyto řádky.
Blíží se čas oslav umučení a vzkříšení našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista. Vím, že většina bolestně prožíváte už nyní skutečnost, že se nemůžeme společně scházet na bohoslužbách, tím víc bude bolestnější velikonoční obřady sledovat skrze televizní přenos.
Církev přesto žije dál a to platí také o farnosti Veřovice a Ženklava, které jsou vzájemně velmi propojené.
I pro mne letošní svátky budou velice zvláštní. Nic méně, chci vás ujistit, že na Zelený čtvrtek bude mše sv. slavena v 17.00 hod., na Velký pátek v 10.00 hod. bude pobožnost křížové cesty a v 15.00 hod. začnou velkopáteční obřady. Vigilie zmrtvýchvstání Páně bude slavena ve 20.00 hod.
Tyto údaje vám píšu, abychom se v těchto časech mohli duchovně spojit. Já v kostele a vy ve svých domovech.
Rád bych vás všechny povzbudil k trpělivosti a oddanosti Boží prozřetelnosti, protože On velice dobře ví, co koná a koná to k našemu dobru. Sice prožíváme jakési období temna. Ale vzpomeňte, že právě v temnotě se děly ty nejúžasnější věci. Vzpomeňme např. na stvoření světa, na stvoření Evy, kdy byl Adam ponořen do temnoty spánku, na narození Spasitele, na vzkříšení Spasitele, nezapomeňme také na ty duchovní temnoty, strachu a pochybností, které prožívali hrdinové Písma sv. Takový Jákob, Abrahám, Mojžíš, Job, David, proroci atd.
A v pravý čas, v pravou chvíli vždy dal Bůh jasně najevo, že neopouští! Neopouští ty, kdo v něj doufají. Ježíš a Jairus, Ježíšovo setkání s vdovou z Naimu, která pochovávala svého jediného syna. Takových příběhů v Písmu najdeme spousta. A proto nezapomínejme! Pamatujme a důvěřujme! Pán je věrný.
A tímto se vracím i k dnešní době. Zdá se být temná, ale věřte, že v této temnotě se rodí něco nového, nepředstavitelného, nečekaného, něco, co je pro nás připraveno od věčnosti. Stojíme na prahu velkých věcí, jichž budeme svědky. Samozřejmě, nevíme čas ani hodinu a ani způsob, jakým se Pán chce projevit. Na tom nezáleží. Důležité je doufat.
Držte se všichni. Modlím se za vás a žehnám.