Jdi na obsah Jdi na menu

Slovo otce Miloslava ke 3. adventní neděli

Drazí věřící,

prorok Izaiáš promlouvá k srdcím Židů. Oznamuje ji věci, o kterých snad jen slyšeli. Ale určitě si je nedokázali představit, protože, jak je známo, Židé nikdy nedodržovali příkaz ohledně milostivého léta. Bylo to sice něco, čeho se měli držet, ale skutečnost byla jiná.

Podobně jsme na tom také my. Protože slýcháváme celkem často, že Pán přijde, aby nastolil pořádek, že odmění všechny podle jejich zásluh, že jeho příchodem mu budeme zcela podobni, a proto ho budeme vidět tak jak je. Slyšíme, že setře slzu z každé tváře a připraví báječné hody s vybraným jídlem a vínem atd.

Třebaže to slycháváme často, nedokážeme si to dost dobře představit. To však není důvod, abycho kolem zprávy, kterou nám prorok Izaiáš ohlašuje, prošli bez povšimnutí. Protože tuto zprávu doprovází něco zvláštního. Prorok říká: „Radostí jásám v Hospodinu, má duše plesá v mém Bohu, ...“

A o tuto radost se chce s námi podělit, podobně jako sám Ježíš, který řekl apoštolům, že to všechno jim řekl, aby jeho radost byla v nich a jejich radost se naplnila.

Bůh předává radostnost!! Všechno ostatní pochází od nepřítele.

 

Přeji vám všem, abyste se nechali nakazit tou Boží radostností, která chce vstoupit do lidských srdcí.

 

            K tomu vám i žehnám

 

                        O. Miloslav